Новини
юни 2024
П В С Ч П С Н
« мар.    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Вече това е старо-Архив

BG_NOR

 

Проектът „Инициатива за приобщаваща семейна среда“ се финансира в рамките на Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г. (http://www.ngogrants.bg)

 

През ноември 2014 г. Асоциация на родителите на деца с епилепсия стартира изпълнението на първия си проект по Програмата за подкрепа на НПО в България по финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 (ФМ НА ЕИП) (www.ngogrants.bg) – „Инициатива за приобщаваща семейна среда“.
Проектът се осъществява по тематичен приоритет „Разширяване на предоставяните услуги за подобряване на благосъстоянието на представители на целевите групи“ от програмата, а специфичната му цел е „Предоставяне на услуги в общността, които посрещат неадресирани нужди и/или намират ново решение за съществуващи проблеми“.
Инициативата предлага нов и неизползван до момента модел на двустранна индивидуална работа с младежи с епилепсия и членове на техните семейства. С него организацията цели повишаването на степента на социална интеграция и мотивация за личностно развитие на младежи, болни от епилепсия. В рамките на проекта АРДЕ ще тества пилотно разработената на база потребностите на целевите групи методология за индивидуална работа.
Основните дейности по проекта включват:
• Изследване на потребностите на целевите групи;
• Изработване на методология за индивидуална работа с целевите групи;
• Обучение на медиатори за индивидуална работа с представители на целевите групи;
• Индивидуална работа на медиаторите с целевите групи;
• Разработване на наръчник за специалисти.
Към момента ключовите експерти приключиха работата по разработването на методологията и предстои организирането на публична конференция, на която ще бъдат представени повече подробности за проекта и възможностите за включване на младежи с епилепсия и техните семейства.
Стойността на проекта е 22672.18 евро, а безвъзмездната помощ, отпусната от Програмата за подкрепа на НПО в България по ФМ НА ЕИП, е 19992.18 евро. Неговата продължителност е 15 месеца, а основните целеви групи включват 20 възрастни, 20 млади хора и 5 НПО.

––––––-

Този документ е създаден с финансовата подкрепа на Програмата за подкрепа на неправителствени организации в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от асоциация на родителите на деца с епилепсия и при никакви обстоятелства не може да се приема, че дози документ отразява официалното становище на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Оператора на Програмата за подкрепа на неправителствени организации в България.

Вашия коментар